Peter Blees mogelijk levenslang invalide

Peter Blees mogelijk levenslang invalide

Landsmeer –  Peter Blees (62) uit Landsmeer is mogelijk voor de rest van zijn leven invalide, nadat jongeren hem op 16 december het ziekenhuis insloegen. Twee verdachten moesten dinsdag bij de Haarlemse rechtbank voorkomen voor poging tot doodslag. Het gaat om een 21-jarige en een 17-jarige Landsmeerder. De strafzaak tegen hen werd nog niet inhoudelijk behandeld, omdat rapporten niet klaar zijn.

De man werd voor zijn huis aan het Noordeinde mishandeld. Zijn buren hadden een feest gegeven. Na afloop ontstond een incident met jongeren, die voorwerpen tegen zijn ruit gooiden. De man ging naar buiten om hier wat van te zeggen en werd in elkaar geslagen. Volgens officier van justitie R. Hagemeier is de man ook tegen zijn hoofd getrapt en geslagen terwijl hij al op de grond lag. Blees zit in een rolstoel vanwege een halfzijdige verlamming, kan moeilijk praten en slikken en heeft beschadigde ogen. Dit allemaal vanwege een forse hersenbeschadiging. Alie Blees verklaarde in deze krant dat haar man ‘een wrak’ is. Hem wacht nog minimaaal een jaar revalideren.

,,Ik heb niet op die man ingeschopt terwijl hij op de grond lag”, zei de 21-jarige. ,,Ik heb alleen twee klappen gegeven, omdat hij mijn duim omdraaide.” De zaak tegen de minderjarige verdachte was achter gesloten deuren. De rechtbank besloot dat de oudste nog drie maanden vast blijft zitten, totdat zijn zaak op 12 juni wordt behandeld.

Bron: NHD

(Wilt u reageren? klik op de bericht kop, daaronder is dan een tekstvak. Vul (nep-) naam en email adres in en klik op ‘post dit’)

Advertenties

One thought on “Peter Blees mogelijk levenslang invalide

  1. niet normaal tegenwoordig als je ergens iets van zegt krijg je meteen een mes in je rug waar gaat het heen in nederland ik vind ook dat de straffen in nederland veelste laag zijn voor mishandeling!!

Reacties zijn gesloten.