Na dure grappen alsnog breuk in landsmeer. Wethouders willen burgemeester weg hebben

LANDSMEER – ,,Het was een droevige vertoning en gaandeweg de avond werd het nog droeviger. Het optreden van de beide wethouders en de coalitiepartijen was beneden alle peil.’’

Arnold Elfferich, fractievoorzitter van oppositiepartij D66, kijkt met gevoelens van weerzin terug op de raadsvergadering in Landsmeer, waarin gisternacht het vertrouwen in burgemeester Astrid Nienhuis werd opgezegd.
,,Dat het conflict van de burgemeester met de wethouders Monteban en Prins niet was op te lossen, is bezijden de waarheid.

De wil daartoe ontbrak’’, aldus Elfferich. ,,Van meet af aan heb ik ook het idee gehad dat VVD en PvdA achter hun wethouders zouden blijven staan wat er ook gebeurt. Astrid Nienhuis is het kind van de rekening geworden, terwijl ze een faire kans had moeten krijgen.
Maar in de raad was er bij Ben van den Bos (PvdA-raadslid, red.) en Franklin Monteban (VVD-wethouder, red.) weerzin tegen een daadkrachtige burgemeester.’’
De D66-fractievoorzitter stelt dat de burgemeester op sommige momenten in de raad ’onhandig heeft geopereerd en fouten heeft gemaakt’. ,,Maar ze had totaal geen bestuurlijke ervaring. Het argument dat ze nog niet uit Velsen naar Landsmeer was verhuisd, tekent het zoeken van de coalitie naar zaken om de eigen wethouders te beschermen.’’ Elfferich zegt grote bewondering te hebben voor Marc de Jong die niet langer namens de VVD als fractievoorzitter wil optreden vanwege het uit de hand gelopen bestuursconflict. De Jong keerde zich samen met de oppositie tegen de motie van wantrouwen jegens burgemeester Nienhuis.
,,De Jong heeft heel integer gehandeld, wat ik niet kan zeggen van de wethouders. Een onderzoek door de provincie naar de bestuurscultuur in Landsmeer is zeker op zijn plaats.
Want Monteban is feitelijk de baas en Prins een meeloper.’’

Hans Brosse, fractievoorzitter van coalitiepartij PvdA, noemt het eigenlijk heel triest dat de mooie missie van burgemeester Nienhuis als bruggenbouwer in Landsmeer gedoemd was te mislukken.

Brosse heeft steun van de vele pvda spindoctors gehad? Alsof de pvda niet aan deze mislukking mee gewerkt heeft !!

Advertenties