Landsmeer: verkiezingsborden voortaan bedrukken

Een aantal gemeenten laat de verkiezingsborden voortaan bedrukken, zodat vrijwilligers ze niet meer hoeven te beplakken met campagneposters.

Netter en handiger In Den Haag moeten partijen de posters voor de campagne inleveren en zorgt een drukker ervoor dat de borden kant en klaar worden aangeleverd aan de gemeente. ,,We hebben geen plakverbod, maar plakken is zo wel overbodig geworden”, licht een woordvoerder toe. Hij noemt het een kwestie van meegaan met de tijd. ,,Het is netter en handiger. En je hebt niet langer het gedoe met posters die over elkaar heen worden geplakt”, stelt hij.

Probeersel In Soest worden de posters op doek gedrukt en in frames in de stad neergezet. ,,Onze oude aanplakborden waren aan vervanging toe en we vinden dit meer van deze tijd”, liet een woordvoerster weten. ,,We gaan dit dus een keer proberen.”

Projectie Ook in Capelle aan den IJssel gaat het om een proef. Daar komt naast het gemeentehuis een bord waarop de campagneposters worden geprojecteerd. In de rest van de stad kan gewoon worden geplakt. ,,Na de verkiezingen gaan we kijken of we dit ook op andere plekken in de stad willen doen”, lichtte een woordvoerder toe.

Redactie: als men er dan maar niet alsnog overheen gaat plakken… Verder is het een behoorlijke communistische aanpak, tenzij de betaler bepaalt, er keuze is voor plek en grootte’s en op die manier zie je als gemeente er iets voor terug.  Verkiezingen deels als ‘staats BV.’ gaan doen  . . .

Advertenties