Feestelijke opening Twiske speeltuin woensdag 11 juli 2012

Feestelijke opening Twiske speeltuin

NOORD De Twiske Speeltuin wordt op woensdag 11 juli van 14.00 tot 17.00 uur feestelijk geopend. Wethouder Willem Paquay verricht de officiële opening.

De Twiske Speeltuin heeft na overleg met het Stadsdeel en bewoners een doorstart gemaakt.
Van de subsidie die het Stadsdeel heeft geschonken zijn twee nieuwe speeltoestellen geplaatst, een houten klimtoestel en een vogelnest schommel. Een bedrijf heeft een grote schenking gedaan waarvan een houten vier persoons wip gekocht gaat worden. Deze zal na de zomervakantie worden geplaatst.

Het straatmeubilair heeft een opfrisbeurt gekregen en de kinderen van de Twiskeschool hebben panelen beschilderd. Verkeersborden zijn ter decoratie geplaatst en een andere buurtbewoner gaat op het pannapleintje een groot logo op de grond schilderen van een grote Amsterdamse voetbalclub.

Tijdens de opening is er een springkussen, schminken, formule1 spiraal, schatzoeken in de nieuwe zandbak (gemaakt door de bewoners en betaald uit de collecte die 15 moeders uit de wijk hebben gelopen voor activiteiten in de speeltuin).

Veel bedrijven en plaatselijke winkeliers zetten zich in om van de opening een feest te maken voor de kinderen in de vorm van kleine donaties zoals hapjes, drankjes. Ook is er een dj en komen de brandweer en de politie langs. Zie ook http://www.twiskespeeltuinopen.nl

Advertenties