Plastic in Landsmeer ophalen gaat ook in 2012 door

Plastic afval kun je beter scheiden

De huis-aan-huis inzameling van plasticverpakkingsafval wordt ook in 2012 voortgezet . Op elke eerste woensdag van de maand worden de verzamelzakken met kunststofverpakkingsafval ingezameld. Al het andere afval wordt op deze dag niet meegenomen. U kunt de plasticverzamelzakken op de plaats neerleggen waar u ook het rest- en GFT-afval aanbiedt. De huisvuilwagen begint om 7:30 uur aan de ophaalronde. Zorgt u ervoor dat het afval dan op de aanbiedplaats ligt?

Wat wel en wat niet In grote lijnen is deze afvalsoort al het kunststof waar iets in heeft gezeten. Denk aan folie, boterkuipjes, flessen, potjes, tubes, flacons. U hoeft het afval niet om te spoelen of af te wassen voordat u het in de verzamelzak bewaart. Producten als aluminiumfolie of- verpakking, drankenkartons, piepschuim of harde kunststoffen zijn geen kunststofverpakkingsafval. Deze kunt u aanbieden als restafval.

Uw voordeel Het apart houden van plasticafval betekent dat uw vuilniszak of restafvalcontainer minder snel vol zit. En wist u dat van plasticverpakkingsafval allerlei andere producten worden gemaakt? Van de frisdrankflessen maken ze bijvoorbeeld fleece-truien. En boterkuipjes kunnen worden gerecycled tot een dashboard voor een nieuwe auto. Meer hierover kunt u lezen op de website van Plastic Heroes: http://www.plastic-heroes.nl

Verzamelzakken voor plasticverpakkingsafval De verzamelzakken voor deze afvalsoort zijn gratis beschikbaar. U kunt deze afhalen bij de de diverse vestigingen van de supermarkten in Landsmeer; de dorpshuizen in Den Ilp en Purmerland, het gemeentehuis of de gemeentewerf.

U kunt uw plastic verpakkingsafval ook zelf langsbrengen bij de afvalstraat (gemeentewerf).

Extra woorden: data dag kalender schema