Bus sluis tijdelijk weg, straat is weer open voor iedereen

Bussluis weer open !

Voorlopig gaat het met de bus sluis om een proef die 6 maanden duurt.

Toch hebben ondernemers goede hoop dat het openstellen van de bussluis de omzet zal verhogen.
Op dit moment kunnen hun klanten slechts via 1 toegangsweg vanuit amsterdam, Landsmeer in.

Wie ‘moet u hiervoor dankbaar zijn’ ?  :-) 
Het openstellen van de bussluis is de uitvoering van een aanbeveling uit de Economische visie Landsmeer die de KvK vorig jaar op verzoek van ondernemers opstelde.
KvK-adviseur Ton Geuzendam spreekt van een bescheiden succesje: “Ja.
Landsmeer had direct interesse in een tweede zuidroute richting de gemeente, maar de openstelling van de bussluis was de verantwoordelijkheid van stadsdeel Noord in Amsterdam. Wij hebben hierin bemiddeld.”

Nulmeting
De komende tijd wordt een nulmeting gedaan. Geuzendam: “Ook daar werken we aan mee. We willen inzicht krijgen in de economische effecten van de openstelling.
Ik geloof dat de middenstand hier absoluut iets van gaat merken. Landsmeer heeft een mooi en gevarieerd winkelaanbod dat mensen van buiten de gemeente aantrekt.
Ondernemers voelen doorgaans direct de effecten van tijdelijke wegafsluitingen. Dan zal er zeker een positief effect uitgaan van de omgekeerde beweging: de openstelling van de bussluis voor het autoverkeer.”

De redactie vraagt zich af: hoeveel ongelukken gaan er plaatsvinden op de ‘kruising’ die hier niet op gebouwd werd. Hoeveel klachten van overstekende lopers en meer nog, fietsers en brommers.