Gemeenten maken jongeren bewust van alcohol in verkeer

Gemeenten maken jongeren bewust van alcohol in verkeer

Beginnende bestuurders kunnen meedoen met het project ‘Alcohol in Verkeer’. Met dit project krijgen jonge beginnende bestuurders een gratis cursus en wanneer ze deze voltooien een bioscoopbon en gadgets. Het kan hen ook minder min-punten voor het rijbewijs opleveren.

Het project loopt in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Waterland en Zaanstad. Doel van dit project is om beginnende bestuurders bewust te maken van de schadelijke invloed van alcohol en drugs op de rijvaardigheid. Aan bestuurders van 16 tot 23 jaar wordt gratis de cursus ‘alcohol in het verkeer’ aangeboden.

Cursus ‘alcohol in verkeer’
Tijdens de cursus komen onderwerpen aan bod zoals de invloed van alcohol en drugs op het lichaam en de rijvaardigheid. Uit ervaring blijkt dat jongeren erg positief zijn over de filmpjes en testjes die voor de cursus gebruikt worden. Als beloning krijgen de cursisten na het rijexamen een bioscoopbon en gadgets, zoals een usb stick en een parkeerkaart. Naast de cursus vinden er met dit project ook allerlei acties plaats. Een rijsimulator van Veilig Verkeer Nederland wordt bijvoorbeeld ingezet tijdens evenementen in deelnemende gemeenten.

Startsein
Het startstein voor het project is wordt gegeven op woensdag 16 februari om 19.30 in gemeentehuis van Zaanstad. Bij deze bijeenkomst is het ook mogelijk om zelf plaats te nemen in de rijsimulator. Opgeven voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar: E.Rossum at Zaanstad.nl

Advertenties