Twiske weer duurder, minder stil, meer lak aan de natuur.

Ingrepen Twiske zonder ’burgertje pesten’

LANDSMEER – Recreatiegebied Het Twiske moet de financiële huishouding in 2012 op orde hebben.
Bij ongewijzigd beleid is anders de kas over vijf jaar leeg. Om het tij te keren, is een reeks van mogelijke maatregelen bedacht, waaronder meer evenementen,(stiltegebied, natuur, unieke diersoorten…?)  particuliere exploitatie en zelfs entreegeld invoeren.

Het Twiske leidt jaarlijks een structureel verlies van circa drie ton. ,,Een onaanvaardbare situatie’’, vindt Wienhar Smedeman, in het dagelijks leven risicomanager bij de Rabobank Zaanstreek en VVD-raadslid van de gemeente Landsmeer.
Sinds mei maakt hij namens Landsmeer deel uit van het algemeen bestuur van het recreatieschap.

Geschrokken (crisis, rechts kabinet, anyone?) van een 10 procent lagere bijdrage van de provincie Noord-Holland (min 90.000 euro) heeft dit bestuur aan de handrem getrokken.
,,We onderhandelen nog om het verlies te beperken, maar ook gemeenten zullen navenant minder willen bijdragen.
Er moet iets gebeuren.’’ Voor volgend jaar dreigt nog wel een exploitatieverlies, maar vanaf 2012 moet Het Twiske zwarte cijfers schrijven.

Er zijn hobbys die veelal gedaan worden door best "rijke" mensen, maar die mag je niet doen in het twiske…. Ze zijn minder gevaarlijk of natuur aantastende dan linke mountainbikers/wielrenners, scooters, skeelers of (sommige)stok swiep lopers.

Op naar een DUUR parkje, commercieel, en de natuur en stilte? langzaam verdrijven die hap, want it is all about the money..

Advertenties