Pont ilpendam buiten dienst, nieuwe onderweg!

ILPENDAM – In aanwezigheid van burgemeester van Landsmeer, de heer Mewe, en zijn echtgenote is bij de scheepswerf Talsma in Franeker de nieuwe veerpont voor Ilpendam te water gelaten. Bij de tewaterlating waren ook de huidige pontbazen Erik en Willem Loots aanwezig.

Met het werpen van een fles champagne door mevrouw Mewe tegen de boeg van het vaartuig werd de nieuwe veerpont gedoopt en een behouden vaart toegewenst. Na de aanbesteding in januari is de veerpont binnen vier maanden gebouwd door de scheepswerf J. Talsma uit Franeker.

In de komende weken wordt de veerpont in Franeker afgebouwd en daarna in deze week naar de ligplaats in Ilpendam gesleept. Op de locatie in Ilpendam wordt nog een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Zo moeten onder meer de houten aanmeervoorzieningen vernieuwd.

In de tweede week van augustus wordt de nieuwe veerpont op de huidige ligplaats geïnstalleerd. Hierbij worden de lieren, lierkasten, kabels en de elektrische installatie op de oever vernieuwd. Gedurende deze werkzaamheden is de veerverbinding gestremd voor gemotoriseerd verkeer.

Subsidie

Meer op : http://www.echo.nl/ww-ev/buurt/redactie/1053346/nieuwe.pont.voor.ilpendam

Advertenties