brand amsterdam citybox

AMSTERDAM – AMSTERDAM – Op een bedrijventerrein in Amsterdam-Noord woedt donderdag een grote brand. Het vuur begon in een loods van de firma City Box, waar particulieren opslagruimte kunnen huren.
Vervolgens sloegen de vlammen ook over naar een aantal naastgelegen, kleinere panden, zo liet de brandweer weten.

De brand woedt in een gebied van circa 100 bij 200 meter. Er is sprake van een enorme rookontwikkeling, die zelfs tot in Purmerend te zien is. De brandweer roept omwonenden dan ook op ramen en deuren gesloten te houden.

Werknemers
Een naastgelegen gebouw van de gemeente en enkele kantoren moesten uit voorzorg worden ontruimd. De werknemers moesten zich verzamelen in een pand van het openbaarvervoerbedrijf GVB. Er raakte niemand gewond.

De brand in het gebouw aan de tt. Vasumweg brak rond half twaalf uit. Volgens een woordvoerder van City Box ontstond het vuur waarschijnlijk doordat bij werkzaamheden aan een lift vonken vrijkwamen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Vlammen
De brandweer heeft de vlammen nog niet onder controle. Zij probeert nu onder meer te voorkomen dat de vlammen naar nog meer panden overslaan. Volgens de woordvoerster moeten de gebouwen die in brand staan, waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.

Circa negenhonderd mensen hebben opslagruimte in de loods van City Box gehuurd. Het bedrijf heeft in verband met de brand een speciaal telefoonnummer voor deze klanten geopend: 020-5112566.

bron:  www.nu.nl

Advertenties