Woningbouw vs natuur behoud/bescherming

Woningbouw mag landschap niet aantasten

purmerend –  Nieuwe woningbouwlocaties in de Rijksbufferzone Amsterdam-Purmerend zijn wat minister Cramer van Vrom betreft taboe. Zij heeft vooralsnog… ook grote twijfels bij het bouwen van zogenoemde ‘bufferwoningen’ in dat gebied. De regio Waterland heeft wat dat betreft GROTE ambities, maar moet van de minister eerst aantonen dat dergelijke woningen een aantasting van het landschap vormen.

Volgens het plan ‘Waterlands wonen’, onderdeel van het streekplan Noord-Holland Zuid, moeten er tussen nu en 2020 in deze regio duizend zogenoemde ‘bufferwoningen’ worden gebouwd. Het gaat daarbij om woningen op plekken waar nu ook al bebouwing is. Dat kunnen oude fabriekshallen zijn of verlaten boerderijen en stallen. Het idee is die om te vormen tot woningen. Van de geplande duizend woningen liggen er 650 in de Rijskbufferzone Amsterdam-Purmerend: Waterland, Landsmeer en Oostzaan hebben plannen voor elk 150 woningen en Wormerland wil er 200 bouwen.

(Wilt u reageren? klik op de bericht kop, daaronder is dan een tekstvak. Vul (nep-) naam en email adres in en klik op ‘post dit’)

One thought on “Woningbouw vs natuur behoud/bescherming

  1. Indien de provincie weg zou vallen, mist de overheid te Den Haag haar sturende kracht.
    De kracht ligt er in dat menig lokaal ambtenaar best voor meer geld in de provincie wil werken…. maar daar moet je wel wat voor doen doen doen …

Reacties zijn gesloten.