Schuur (20 x 6 meter) terecht geweigerd

‘Schuur terecht geweigerd’

Gepubliceerd op 19 januari 2008, 17:15
Laatst bijgewerkt op 19 januari 2008, 18:28

Landsmeer –  De Raad van State steunt de gemeente Landsmeer met haar beleid om geen schuren en andere gebouwen in het open weidegebied achter de lintbebouwing zoals aan het Noordeinde toe te laten.

Landsmeer weigerde eerder aan A. Postma een bouwvergunning te verlenen voor een schuur van zes bij twintig meter groot die hij op een open stuk weidegrond heeft gebouwd. De Raad van State is het eens met die weigering, blijkt uit een uitspraak.

De schuur is te groot maar ook een kleinere schuur hoeft de gemeente niet te vergunnen als ze dat niet wil, oordeelt de Raad. Daarmee is de weg vrij voor de gemeente om aan te dringen op sloop van de schuur.

De gemeente wil alleen maar bijgebouwen toestaan die direct achter de woningen aan het Noordeinde in Landsmeer worden gebouwd. Op die manier hou je tussen de huizen door zicht op het open veenweidegebied.

Advertenties

2 thoughts on “Schuur (20 x 6 meter) terecht geweigerd

  1. De schuur staat er inderdaad al en of de gemeente nu gaat pressen om hem weg te halen blijft nog even afwachten.

  2. Er staat dat A Postma die schuur op een open stuk weidegrond heeft gebouwd.
    Dus al mag die schuur daar eigenlijk niet, de schuur is er al? Moet deze schuur nu gesloopt worden van de gemeente of de rechter?

Reacties zijn gesloten.